Målsägandebiträde vid brottmål

Om du har utsatts för ett brott har du oftast rätt till hjälp av ett målsägandebiträde. Det är domstolen som förordnar (ger uppdraget till) målsägandebiträdet. Som brottsoffer kan du välja att en specifik jurist/advokat förordnas för dig. När du pratar med polisen, redan vid första kontakten, säg att du vill ha en advokat från EGALIA advokatbyrå.

Att vara brottsoffer är en mycket utsatt position. Det är därför viktigt att du verkligen känner förtroende för den som ska hjälpa dig genom hela processen och att du känner dig välinformerad om vad som kommer att hända. Många upplever det som en jobbig period, från polisanmälan, genom förundersökningsperioden (utredningen) och fram till åklagarens beslut om åtal ska väckas eller inte. 

Själva rättegången innebär också ett vridande och vändande på bevisningen. En rättegång kan ibland upplevas som ännu en kränkning mot den egna integriteten där du som brottsoffer kan känna dig starkt ifrågasatt. Vi finns med dig före, under och efter rättegången. Vi hjälper dig att framställa ett skäligt skadeståndsyrkande.
Kontakta oss
 
Skicka!
812
831
834